Buis Schouwenbouw

Webwinkel

Bezorging

Reguliere verzendmethode.

Levertijd mits voorradig 2 - 11 dagen na betaling.

Wanneer uw goederen uit onze eigen voorraad worden geleverd, dan wordt het pakket de dag na betaling verzonden. Pakketzendingen hebben een doorlooptijd van 24 uur, voor palletzendingen bedraagt dit 48 uur. Voor overige orders geldt het volgende:

Bestellingen welke uiterlijk dinsdagavond 20.00u. zijn betaald, worden mits voorradig bij de leverancier, de donderdag er na klaargemaakt en verpakt. Onze koerier haalt op vrijdag bij ons af, waarna op zaterdag de bestellingen worden afgeleverd. Voor zakelijke klanten vindt de aflevering standaard op maandag plaats. Later betaalde bestellingen schuiven automatisch een week door. Wanneer u het aangeeft, kan ook op een andere dag worden aangeboden. Palletzendingen worden nooit op zaterdag aangeboden.

Veelal is dit de voordeligste en meest veilige methode van verzending. Door handmatige verwerking is vrijwel nooit sprake van beschadigde pakketten, wat bij machinale sortering (DPD/DHL/PostNL) helaas zo nu en dan wel het geval bleek te zijn.

Per 1-1-2012 hanteren wij de volgende all-in tarieven (verzending en verpakking):

Pakketsoort

Max. gewicht

Max. afmetingen

Tarief

Compact zending (E) tot 2 kg gordelomvang tot 110cm € 8,00 Incl. BTW
Pakket normaal (A) tot 10 kg gordelomvang tot 300cm € 12,00 Incl. BTW
Pakket middel (C) tot 20 kg gordelomvang tot 300cm € 15,00 Incl. BTW
Pakket zwaar (D) tot 30 kg gordelomvang tot 300cm € 17,50 Incl. BTW
Mini pallet tot 150 kg afm. max. 60* 80*150 cm € 55,00 Incl. BTW
Euro pallet tot 750kg afm. max. 80*120*190 cm € 63,00 Incl. BTW

Kleine orders worden zo mogelijk als brievenbuspost verzonden. Verzendkosten zijn dan afhankelijk van het gewicht van het poststuk.

De pakkettarieven gelden voor geheel Nederland, de pallettarieven zijn excl. de Waddeneilanden. Wij verzenden ook naar het buitenland, tarieven op aanvraag.

Doordat de goederen ontzettend variëren in volume en gewicht, is het bepalen van de totale verzendkosten van een order altijd maatwerk. Wij streven er naar altijd de meest voordelige wijze van verzenden voor u te vinden. Door het maken van deze inschatting kan het soms voorkomen dat de gebruikte verzendwijze afwijkt van wat op de bevestiging is weergegeven. Eventuele meerkosten die hierdoor ontstaan nemen wij als verzender voor onze rekening. U weet dus voor betaling altijd exact waar u aan toe bent.

Verzendkosten gelden per colli. Het kan dus ook voorkomen dat verschillende pakkettypes worden gebruikt voor verzending van een order. Hieronder ter illustratie een aantal praktijkvoorbeelden.

Voorbeeld 1:
Het verzenden van een zak vuurvaste mortel kost vanwege het gewicht (25 kg) € 17,50 incl. BTW (zwaar pakket) 3 zakken tezamen kosten dus 3* € 17,50 = € 52,50. Vanaf 4 zakken zullen we op minipallet gaan verzenden, omdat dit dan voordeliger is voor u. (€ 55,00 incl. BTW)

Voorbeeld 2:
Het verzenden van een rol flexibele RVS pijp met bijbehorende topaansluiting, klembanden en een nisbus. De flexpijp kan vanwege zijn volume eigenlijk niet als pakket worden verzonden. Wij hebben speciale afspraken met onze koerier om dit voor het "zwaar pakket tarief" te kunnen verzenden als kleine tegemoetkoming in het volume. Een rol flexpijp meet al snel 1,2 m1 in diameter, en ca. 40 cm in de dikte. De losse artikelen kunnen in een doos van ca. 30*40 cm, dus wordt dit een "normaal pakket". De verzendkosten bedragen dus in dit geval € 17,50+ € 12,00 = € 29,50 Incl. BTW.

Voorbeeld 3:
U bestelt een RVS verloopstuk van 150 naar 180 mm. Door de beperkte afmetingen en het beperkte gewicht, kan dit als compact zending worden verzonden. Kosten: € 8,00 incl. BTW.

Voorbeeld 4:
U bestelt een Qualifire Houtkachel, met daarbij ook twee meter stalen dikwandige pijp en een rozet. De kachel gaat op een minipallet. De buisdelen kunnen worden verpakt op dezelfde pallet. De kosten bedragen dan in totaal € 55,00 incl. BTW.

Voorbeeld 5:
U bestelt een glazen vonkenscherm van 60 cm. Door het geringe gewicht kan dit als "normaal pakket" worden verzonden. De kosten bedragen dus € 12,00 incl. BTW. Doordat onze koerier handmatig sorteert, zal dit vonkenscherm zonder beschadigingen of breuk bij u worden afgeleverd.

Voorbeeld 6:
U bestelt een tube hittebestendige lijm. Dit past nog in de brievenbus. Hierdoor zal dit als poststuk in een bubbeltjesenveloppe worden verzonden. Gewicht 150 gram, € 3,00 incl. BTW

  • Het is onmogelijk voor elke situatie een passend voorbeeld op de site op te nemen. De juiste verzendkosten vermelden wij ALTIJD op de orderbevestiging. Tot op dat moment kunt u nog besluiten de order aan te passen, of voor een andere verzendwijze te kiezen. Wilt u voordat u bestelt toch graag de juiste verzendkosten weten ? Stuurt u ons dan een mail met uw bestelling, dan geven wij u z.s.m. de bijbehorende verzendkosten op
  • Eventuele na-leveringen en/of manco's zijn vanzelfsprekend vrij van verzendkosten, tenzij op uw eigen verzoek de order in delen wordt uitgeleverd.
  • Zodra uw pakket bij de koerier wordt aangemeld voor verzending, ontvangt u daarvan per mail bericht. U kunt met de verstrekte Trace-code het pakket volgen tot het moment van aflevering. Let op; doordat dit bericht veel cijfercodes bevat, zien sommige computers dit aan voor spam-mail.
  • Bij zendingen die geweigerd worden dan wel waar na de 2e aanbieding niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen, worden de transportkosten aan u doorberekend. Palletzendingen worden slechts 1 maal aangeboden. Indien u niet aanwezig bent, zullen kosten voor het opnieuw aanbieden in rekening worden gebracht.
  • Wanneer buitengewone omstandigheden op uw adres van toepassing zijn (moeilijke bereikbaarheid, postbus etc.) dient u dit van te voren aan ons kenbaar te maken. Extra kosten door een onmogelijke aanbiedingspoging worden aan u in rekening gebracht.
  • De vermelde verzendkosten bestaan naast de kosten voor het verzenden ook voor een deel uit de kosten voor verpakking en administratie.
  • Wij verzenden ook naar België en Duitsland. Voor alle andere EU lidstaten geldt; verzendkosten op aanvraag.

Klantenservice

Algemeen
Klachten, retouren en garantie
Bel ons: 06 19178153
Neem contact op via het Contactformulier

Afhalen / retourneren

Afhalen

Retourneren